Tankerne bag min kunst

Jeg har altid tegnet og malet og søger altid efter motiver. Visuelt, konkret og på tankeplan.
Jeg er optaget af universets gåder og elsker den natur vi er en del af, hvilket bliver udtrykt i serierne “Evolution”. (Se malerier/akryl og Malerier/olie på skifer).
Verdens forunderlige skabninger fra mikro- detaljer i en plante til universet`s ufattelige vidder, fragmenter fra videnskaben, vor kultur og et strejf af noget spirituelt. Hvem er vi? Hvem er jeg? Hvor kommer vi fra? Hvor skal vi hen? De store livs-spørgssmål og den hverdag vi lever i er inspirationskilder.

2015 – 16                                                                                                                                                                 Geometrien i planteverdenen optager mig. Der er geometri i alt, men jeg har fordybet mig særligt i nogle vilde planter fra strandengen i Klint i Nordvestsjælland. Jeg lærer meget af at gå tæt på, ind i blomstens liv, struktur og geometri.

2013
“Evolution” er dels malet med olie på skifer og- akryl på lærred og er fra en række af serier med samme tema. De er en personlig rejse gennem livs spørgsmål-regnbuen-chakraer-og – Martinus åndsvidenskab, grundenergier og farver. Tanker gennem egen udviklings proces: Hvem er jeg… Hvad er livet og – universet…? en søgen efter den “røde tråd”

EVOLUTION 5 eller “JEG ER” er malet i årene 2009 og 2012 og det var første gang jeg begyndte at male temaet i dette format 100 x 120 cm. Akryl på lærred.
Billederne er åbne for den enkeltes egen oplevelse/indtryk og fortolkning.

MIN EGEN BESKRIVELSE:
I den RØDE farve var jeg nede i jordens muld blandt frø og mikro-individer, som giver næring til det instinktive levende frø der gemmer på en vidunderlig smuk og betagende blomst, plante eller træ, som hvert år udfolder sig på samme tid og hvert år er lige forunderligt smukt. “Jeg er… vidunderlig energi der stråler ud og berører alle i min nærhed”
I den ORANGE farve er energien voldsom, tung og mørk, men også fuld af håb. Menneskets jordiske historie med krige, håbløshed, magtesløshed, had, bedrag, kamp, mord osv… Vores vej gennem mørket og de dyriske kræfter – mod længslen efter lys og fred… til positive tanker og begyndende bevidsthed. “Jeg er… positive tanker og følelser- forener mig med helheden”.
I den GULE farve er der meget lys. Her er jeg mærkbart en del af helheden, lyset, kærligheden, legen, det fredfyldte og nær det Guddommelige. “jeg er… fri og elsket”
I den GRØNNE farve valgte jeg at lege med vandet, som er bærer af tanker og intellekt og min betagelse af Dr. Masaru Emoto´s videnskabelige arbejde: Vi består af ca 62 – 70% vand. Tanker er energi. Kroppens følsomhed og sensitivitet, kroppens signaler, kroppens hukommelse. “Jeg er… et univers… universet opstår af tanke”
I den BLÅ farve kikker jeg på et univers et sted der ude i makro og et sted der inde i mikrokosmos. Meditation er blevet en del af min dagligdag og giver mig ro. “Jeg er… bevidst opmærksomhed…. bevidst opmærksomhed giver mig svar på alt”
I den INDIGO/VIOLETTE farve er jeg kommet ind i en den fantastiske oplevelse af, at livet er fuld af vidunderlige, skønne muligheder som kan gribes, bruges og leves fuldt ud: “Jeg er… ubegrænset og uendelig”

“jeg er… et produkt af min historie, min evoluton og udvikling, vidunderlig energi…positive tanker og følelser… fri og elsket… bevidt om at universet opstår af tanke… åben, nærværende og opmærksom”. “Jeg er… ubegrænset og uendelig”
LIVS-KUNST
Det enkelte billede 100 x 120 sælges for 5.500 kr

TEKNIKKER: Jeg er eksperimenterende mht. materialer og teknik … Fra indre oplevelse, erfaringer og erkendelser til overvejelser og undersøgelse udtrykt på lærredet. Kunst kan være en vej til selverkendelse og personlig udvikling.

Jeg maler også motiver fra mit nærområde her i Brede. Mølleåen og den smukke natur omkring mig.

Teknikker:
Akvarel, akryl på lærred, linoleumssnit, træsnit, tegning, olie på skifer og blandede teknikker.

2 tanker om “Tankerne bag min kunst

  1. Hej, fantastiskt konst. Gör en glad och inspirerad av alla färger, former och infall. Ska bli kul att se din presentation i Stockholm. Varma hälsningar Lasse

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s